Belolučene paprike, Foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

preukusno

OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA BELOLUČENE PAPRIKE: Bez OVOG ZAČINA više ih nećete PRAVITI

Ovaj način pripreme će vas naterati da ih stalno tako spremate

Objavljeno: 15.11.2022. 20:41h > 20:43h

Belolučene paprike se kod nas često jedu, a svaka domaćica ima svoj recept.

Ovaj način pripreme će vas naterati da ih stalno tako spremate.

Zapisaćete odmah.

Sastojci

Za salatu:

FOTO: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen
FOTO: Printscreen/Youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen
FOTO: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen
FOTO: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

10 pečenih paprika

4 češnja belog luka

1 kašika vinskog sirća

1 kašika maslinovog ulja

prstohvat soli

foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

malo seckanog lišča peršuna

Priprema

Beli luk sitno naseckati, kao i peršunovo lišće, preliti sirćetom i uljem i dodati so. Sve lepo izmešati. Paprike oljuštiti i iseći drške-peteljke, staviti u rešetkastu posudu da se ocede.

foto: Printscreen/youtube/LetinaKuhinjaLeta’sKitchen

Pripremiti posudu i poređati red paprika, preliti poliovinom pripremljenog preliva. Poređati drugi sloj paprika i preliti ostatkom preliva. Ostaviti malo da odstoje i upiju preliv, pa poslužiti.

(Espreso/Recepti.com)