njami
DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA BORANIJU: Od sada ćete je SAMO ovako SPREMATI, tajna je u 1 SASTOJKU (RECEPT)
Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak
Svaka domaćica je bar jednom spremala boraniju. Ima onih koji izbegavaju ovo povrće, ali ako pripremite po ovom receptu, svi će se otimati za tanjir više.
Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak!
Sastojci:
700-800 g boranije
mirođija
paradajz sok (po želji)
1/2 crnog luka
Priprema:
Za zapršku:
1 kašičica brašna
1/2 šolje pavlake za kuvanje
Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.
Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.
(Espreso/Stvar ukusa)