Boranija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

njami

DOMAĆICE, OVAKO SE PRAVI ZAPRŠKA ZA BORANIJU: Od sada ćete je SAMO ovako SPREMATI, tajna je u 1 SASTOJKU (RECEPT)

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak

Objavljeno: 15.11.2022. 20:03h

Svaka domaćica je bar jednom spremala boraniju. Ima onih koji izbegavaju ovo povrće, ali ako pripremite po ovom receptu, svi će se otimati za tanjir više.

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak!

Sastojci:

700-800 g boranije

mirođija

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

paradajz sok (po želji)

1/2 crnog luka

Priprema:

Za zapršku:

1 kašičica brašna

FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1/2 šolje pavlake za kuvanje

Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.

foto: Bakina kuhinja

Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.

(Espreso/Stvar ukusa)