Pohovani oslić, Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

idealno jelo za posnu slavu

RECEPT ZA POHOVANI OSLIĆ: Pripremite ručak za POSNU SLAVU, zbog 1 SASTOJKA ne upija mnogo ulja

Napravite najukusniji posni pohovani oslić i poslužite sutra za slavu

Objavljeno: 15.11.2022. 19:09h

Priprema oslića nije zahtevna, a kako je ova riba neutralnog ukusa svi je vole. Marinirajte je u belom vinu i začinima i za male pare napravićete fantastično jelo za posnu slavsku trpezu.

Možete da služite sa krompir salatom, ali i sa umacima. Poh se uvek pravi od jaja, brašna i prezli, ali za ovaj recept je dovoljno samo kukuruzno brašno koje će pomoći da riba ne upije višak ulja tokom prženja, pa će biti još ukusnija.

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • 200 ml belog vina
  • 250 g kukuruznog brašna
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • 1 kašičica vlašca
  • FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja
    FOTO: Printscreen/youtube/Mikina Kuhinja

Priprema:

Ribu isecite na komade kako želite. Zatim je ubacite u posudu u kojoj ste pomešali belo vino, maslinovo ulje, slatku papriku, so, biber, beli luk u prahu, crni luk u prahu, vlašac, mirođiju. Dobro potopite sa svih strana, pa marinirajte 2 sata. Dobro je ocedite, pa uvaljajte u kukuruzno brašno. Pržite u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni.

(Espreso/Stvar ukusa)