PUN ZAČINA
OVAKO ITALIJANI PEKU KROMPIR, NIJE NI ČUDO ŠTO IM JE NAJBOLJI: Domaćice primenjuju jednu SMELU CAKU! (VIDEO)
Lako i brzo napravite pečeni krompir - omiljeni prilog svih generacija
Krompir je odličan prilog uz bilo koje jelo, a pogotovo ako je pečen. Hrskava korica i mekana unutrašnjost odlično idu uz meso, a Italijani imaju najbolji recept. Oni krompir prvo skuvaju, a zatim ga preliju maslinovim uljem i začinima, pa na kraju ispeku. Toliko je ukusan da možete samo sa osvežavajućom salatom da jedete. Pečeni krompir spada u najjeftinije priloge, a retko ko će odbiti da ga jede.
Sastojci:
700 g krompira
80 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka
ruzmarin
2 kašičice ljute mlevene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite, operite i isecite po želji. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vodi nekih 7 minuta. U tiganj sipajte ulje i kada se zagreje dodajte svež ruzmarin i seckani beli luk. Krompir procedite, pa preko njega stavite cediljku i sipajte ulje koje je poprimilo aromu belog luka i ruzmarna. Posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i sve dobro promešajte. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite na 220°C oko 30 minuta.
(Espreso)