Torta, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/FOODEE

NJAMI

TORTA "ĐURĐICA" IDEALNA ZA SUTRAŠNJU SLAVU: Napravite nešto SASVIM DRUGAČIJE, gosti će polizati prste

Torta koja će obradovati vaše goste

Objavljeno: 15.11.2022. 10:15h

Sastojci

16 jaja,prstohvat soli

600 gr secera

400 gr oraha u jezgru

0,5 l mleka

3 kasike gustina

200 gr tamne cokolade

5 dcl umucenog slaga ili slatke pavlake

250 gr margarina ili mesavine maslaca i margarina, pola-pola

Priprema

1.

Umutiti 8 belanaca sa 150 gr šećera i prstohvatom soli. Pleh od rerne pouljiti, poređati polovinu jezgara oraha, ( mogu biti i sitnije seckani ako tako vise volite) pa preko pazljivo rasporediti sneg od belanaca i šećera. Može se naravno upotrebiti i pek-papir.

Susiti koricu u rerni ukljucenoj na 150 stepeni oko jedan sat. Nije strasno i ako malo potamni

2.

Ispeci takve dve korice, istresti ih iz pleha na čaršav posut kristal šećerom ( da se ne zalepe) i ohladiti. Prijatno!

(Espreso/Coolinarka)