njami
SAMO OVAKO SE ORIGINALNO PRAVI POSNA RUSKA SALATA: Bolja je od MRSNE, to je PROVERENO, ne postoji BOLJI NAČIN
Svaka domaćica ima svoj recept, ali malo ko zna kako se na originalni način sprema posna ruska slata
Ruska salata se kod nas redovno jede na slavama, proslavama i raznim prazničnim trpezama.
Svaka domaćica ima svoj recept, ali malo ko zna kako se na originalni način sprema posna ruska slata.
Odmah ćete zapisati način pripreme.
Ovo jelo jedno je od omiljenih na slavskim trpezama.
Sastojci
200 gr graška
200 gr krompira
200 gr šargarepe
200 gr kukuruza šećerca
5 kiselih krastavčića
200-300 g posnog majoneza
so
Ova slavska salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti. Recept za posnu rusku salatu, koji je proveren.
Priprema:
Oljuštite i skuvajte krompir i šargarepu. Skuvajte grašak i kukuruz šećerac. Svo povrće procedite da odstranite višak vode, pa iseckajte na sitne kockice krompir i šargarepu, kao i krastavčiće. Sjedinite svo bareno povrće u većoj posudi.
Poslite po ukusu i dodajte majonez, pa pažljivo promešajte i ostavite da se ohladi. Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)