Foto: Printscreen Youtube / Dare 2 Cook Now

njami

SAMO OVAKO SE ORIGINALNO PRAVI POSNA RUSKA SALATA: Bolja je od MRSNE, to je PROVERENO, ne postoji BOLJI NAČIN

Svaka domaćica ima svoj recept, ali malo ko zna kako se na originalni način sprema posna ruska slata

Objavljeno: 14.11.2022. 20:26h > 20:29h

Ruska salata se kod nas redovno jede na slavama, proslavama i raznim prazničnim trpezama.

Svaka domaćica ima svoj recept, ali malo ko zna kako se na originalni način sprema posna ruska slata.

Odmah ćete zapisati način pripreme.

Ovo jelo jedno je od omiljenih na slavskim trpezama.

foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

Sastojci

200 gr graška

200 gr krompira

200 gr šargarepe

200 gr kukuruza šećerca

FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović
FOTO: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

5 kiselih krastavčića

200-300 g posnog majoneza

so

Ova slavska salata uglavnom je poznatija kao mrsna, ali je jednako ukusna i u posnoj varijanti. Recept za posnu rusku salatu, koji je proveren.

Priprema:

Oljuštite i skuvajte krompir i šargarepu. Skuvajte grašak i kukuruz šećerac. Svo povrće procedite da odstranite višak vode, pa iseckajte na sitne kockice krompir i šargarepu, kao i krastavčiće. Sjedinite svo bareno povrće u većoj posudi.

foto: Profimedia

Poslite po ukusu i dodajte majonez, pa pažljivo promešajte i ostavite da se ohladi. Servirajte u manje činije i po želji ukrasite peršunom.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)