NJAMI
MAĐARSKI KRALJEVSKI KOLAČ: Topi se u ustima, a 1 NEOBIČAN SASTOJAK mu daje kremast ukus (RECEPT)
Neverovatno ukusan recept za kolač od sira. Napravićete ga jednostavno uz naša upustva
Isprobajte recept za savršeno kremastu poslasticu od sira koja se jednostavno sprema. Zahvaljujući punjenju od pavlake i kondenzovanog mleka ovaj kolač od sira se lako pretvara u tortu pa ga možete služiti i na nekim svečanim okupljanjima. Glazura na vrhu daje mu svečaniji izgled.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 80 g maslaca
- 40 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- prstohvat soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 400 g svežeg sira
- 2 jajeta
- 50 g šećera
- 1 kesica vanilin šećer
- 100 g kondenzovanog mleka
- 150 g slatke pavlake
- 20 g čokolade
Priprema:
Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom, solju i vanilin šećerom. Dodajte meki puter i napravite mrvičasto testo. Mikserom izmiksajte sveži sir, jaja, šećer i vanilin šećer. Dno i stranice kalupa obložite pek papirom. Stavite1/3 testa. Preko stavite polovinu fila od sira. Ponovo 1/3 testa pa druga polovina fila. I na kraju opet 1/3 testa. Pecite 40-45 minuta na 180°C. Pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko. Topli kolač prelijte glazurom. Napravite šare od otopljene čokolade, kao što je prikazano na videu. Ostavite tortu 1 sat da se glazura na vrhu malo stabilizuje. Posle 1 sata možete da izvadite iz kalupa.
(Espreso/Stvar ukusa)