PREUKUSAN JE
ZIMSKI PAPRIKAŠ SA MAŠĆU KAKAV NISTE JELI DO SADA: Ovako spremljen možete jesti i posle 2 MESECA (RECEPT)
Napravite ga i svi će odlepiti za njime
Namirnice:
70 dag svinjetine
3 glavice luka (veće)
6 dag masti ili ulja
crvena paprika, sol
Dodati nakon odmrzavanja:
1 kašičica vegete,
8 kiselih paprika
Priprema i zamrzavanje: Na ugrejanu mast stavite sitno naseckani luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte meso izrezano na komadiće i papriku, posolite i poklopljeno pirjajte, uz povremeno dolijevanje vode, dok meso ne omekša. Zatim paprikaš rasporedite u posude (za koliko ste obroka pripremili) i ohladite. Stavite u vrećicu, zavežite i zamrznite.
Ovako zamrznut može da vam stoji i 2 meseca.
Odmrzavanje i dogotovljavanje:
Paprikaš ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Istresite ga u veću posudu, dodajte vegetu i pustite da zakipi. Dodajte kiselu papriku, očišćenu i izrezanu na veće komade. Kratko prokuvajte i poslužite.
(Espreso)