Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja
PEUKUSNA JE
BEZ MLEVENOG MESA: Musaku sa OVOM namirnicom obožavaće svi ukućani
Musaka bez mlevenog mesa koju ćete stalno poželeti da pravite. Tajna je u jednoj namirnici – tunjevini
Objavljeno: 11.11.2022. 20:17h
> 20:19h
Milica Tomic
Sastojci:
600 g krompira
1 kašika suncokretovog ulja
So
Sveže mleveni biber
2 dcl pavlake
2 jajeta
250 g tunjevine
Priprema:
Očišćeni krompir isecite na kolutove, skuvajte do pola u vodi, pa ocedite i posolite. Podmažite posudu sa malo ulja. Ređajte red krompira pa red tunjevine, posolite i pobiberite. Ponovite postupak da biste završili sa slojem krompira. Preko toga sipajte pavlaku u koju ste umutili jaja. Na kraju pecite oko 40 minuta na 180°C.
(Espreso)