Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

PEUKUSNA JE

BEZ MLEVENOG MESA: Musaku sa OVOM namirnicom obožavaće svi ukućani

Musaka bez mlevenog mesa koju ćete stalno poželeti da pravite. Tajna je u jednoj namirnici – tunjevini

Objavljeno: 11.11.2022. 20:17h > 20:19h

Sastojci:

600 g krompira

1 kašika suncokretovog ulja

So

Sveže mleveni biber

2 dcl pavlake

2 jajeta

250 g tunjevine

Priprema:

foto: Bakina kuhinja

Očišćeni krompir isecite na kolutove, skuvajte do pola u vodi, pa ocedite i posolite. Podmažite posudu sa malo ulja. Ređajte red krompira pa red tunjevine, posolite i pobiberite. Ponovite postupak da biste završili sa slojem krompira. Preko toga sipajte pavlaku u koju ste umutili jaja. Na kraju pecite oko 40 minuta na 180°C.

(Espreso)