Urmašice, Foto: Printscreen
NJAMI
URMAŠICE SA JOGURTOM, DEZERT KOJI SE TOPI U USTIMA: Napravite ih ZA SLAVU i raspametite goste
Niko im neće odoleti
Objavljeno: 11.11.2022. 18:06h
Milica Tomic
Sastojci:
2 jajeta
100 ml jogurta
150 ml ulja
150 g šećera
500 g pšeničnog brašna
100 g kokosovog brašna
1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
600 g šećera
700 ml vode
Priprema
Umutiti 2 jajeta sa 150 g šećera.
Dodati 150 ml ulja i 100 ml jogurta i sve umutiti.
Sipati 500 g brašna, 100 g kokosovog brašna i kesicu praška za pecivo.
Zamesiti testo i praviti valjčiće debljine prsta.
Valjčiće od testa pritisnuti preko rendeta.
Poređati u podmazan pleh.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, petnaestak minuta.
Skuvati sirup od 600 g šećera i 700 ml vode.
Vrućim sirupom preliti sasvim ohlađene urmašice.
(Espreso)