njami
NAJLAKŠI NAČIN ZA IZLIVANJE PITE BEZ KORA: Srbi za JEDAN SASTOJAK ne znaju, a SVE OD NJEGA ZAVISI
Napravite ukusan obrok za tili čas
Možda je sezona tikvica iza nas, ali ovo povrće ne bi trebalo da zapostavimo ni kada su hladniji dani. U kombinaciji sa brokolijem možemo napraviti odličnu izlivenu pitu za kratko vreme. Samo pomešamo sve sastojke i prelijemo preko dinstanog povrća i zapečemo. Ništa lakše, a dobićemo savršeno izbalansiran obrok koji možemo poslužiti uz jogurt.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 1 tikvica
- 1 brokoli
- 4 jajeta
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 40 g parmezana
- 50 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica šećera
- so, biber
- 1 luk
- ulje
Priprema:
U činiji pomešajte jaja, pavlaku, parmezan i rendan sir. Dodajte šećer i so pa sve pomešajte žicom. Na ulju propržiti seckan crni luk, šargarepu, tikvicu i brokoli. posolite i dinstajte dok povrće malo ne omekša. Nakon toga izlijte prethodnu smesu preko povrća. Promešajte i odozgo stavite polovine čeri paradajza. prebacite u rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)