Izlivena pita, Foto: Printscreen Youtube

njami

NAJLAKŠI NAČIN ZA IZLIVANJE PITE BEZ KORA: Srbi za JEDAN SASTOJAK ne znaju, a SVE OD NJEGA ZAVISI

Napravite ukusan obrok za tili čas

Objavljeno: 11.11.2022. 12:37h

Možda je sezona tikvica iza nas, ali ovo povrće ne bi trebalo da zapostavimo ni kada su hladniji dani. U kombinaciji sa brokolijem možemo napraviti odličnu izlivenu pitu za kratko vreme. Samo pomešamo sve sastojke i prelijemo preko dinstanog povrća i zapečemo. Ništa lakše, a dobićemo savršeno izbalansiran obrok koji možemo poslužiti uz jogurt.

Sastojci:

  • 1 šargarepa
  • 1 tikvica
  • 1 brokoli
  • 4 jajeta
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 40 g parmezana
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica šećera
  • so, biber
  • 1 luk
  • ulje
  • FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze
    FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

U činiji pomešajte jaja, pavlaku, parmezan i rendan sir. Dodajte šećer i so pa sve pomešajte žicom. Na ulju propržiti seckan crni luk, šargarepu, tikvicu i brokoli. posolite i dinstajte dok povrće malo ne omekša. Nakon toga izlijte prethodnu smesu preko povrća. Promešajte i odozgo stavite polovine čeri paradajza. prebacite u rernu na 200 stepeni i pecite 25 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)