Ljutenica, Foto: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic

za zimnicu

OVAKO SE PRAVI KAFANSKA LJUTENICA: Profesionalni KUVARI dodaju 1 SASTOJAK, RECEPT KIDA

Dobro sve izmešati ohladiti i služiti

Objavljeno: 10.11.2022. 18:06h > 18:09h

Stari recept sa juga Srbije, kafanska ljutenica.

Sastojci

2 kg zrelog paradajza 200 ml vinskog sirćeta 400 ml ulja 250 g šećera

FOTO: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Adrijana Nikolic

1 kesica mlevenog bibera 1/2 kg ljute papričice 1,5 kg slatke paprike-sveže po ukusu soli 5-6 čena belog luka iseckanog

Priprema

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

. Paradajz preliti vrelom vodom, oljuštiti i iseći na 4 dela. Staviti u šerpu u kojoj ćete kuvati, dodati vinsko sirće, ulje, šećer i mleveni biber. Promešati sve, staviti na ringlu i pržiti. Kad počne da vri,neka vri 1 sat. Za to vreme samleti sveže ljute papričice na mašini za meso, takođe i slatku papriku samleti, dodati u šerpu i pustiti da se kuva jos 1,5 sat, uz povremeno mešanje.

foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

. Pred kraj kuvanja posoliti po ukusu, malo po malo, probati kakvog je ukusa, a zatim dodati i beli luk iseckan sitno i kesicu konzervansa na kraju, ako ide u zimnicu..

Dobro sve izmešati ohladiti i služiti.

Prijatno!

(Espreso/juznasrbija.info)