zapamtite
UZ OVAJ NAČIN SAČUVAJTE KISELI KUPUS DO LETA: Ni slučajno NEMOJTE DA GA BACATE, bitna je samo 1 STVAR
Postoji način da ne dođe do toga, samo morate da ispratite određene korake
Sve domaćice na vreme spremaju kiseli kupus, jer zima ne može da se zamisli bez njega.
Mada se često dešava da on propadne i da morate da ga bacite.
Postoji način da ne dođe do toga, samo morate da ispratite određene korake.
Ako primetite povišeno penušanje zakiseljene vode, potrebno je u bure dodati vinobran u količini od 5 do 10 grama.
Međutim, postoji i drugi način kako kiseli kupus može da se spasi i on je proveren.
RECEPT: Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.
Nasuti 4% solu u neku kantu,10 l recimo, 400 gr soli, pa nalivati tako dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti, da ne plivaju glavice.
Kupus ređati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim se so u kanti dobro razmuti.
Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.
(Espreso/Najžena)