Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

zapamtite

UZ OVAJ NAČIN SAČUVAJTE KISELI KUPUS DO LETA: Ni slučajno NEMOJTE DA GA BACATE, bitna je samo 1 STVAR

Postoji način da ne dođe do toga, samo morate da ispratite određene korake

Objavljeno: 10.11.2022. 17:25h > 17:28h

Sve domaćice na vreme spremaju kiseli kupus, jer zima ne može da se zamisli bez njega.

Mada se često dešava da on propadne i da morate da ga bacite.

Postoji način da ne dođe do toga, samo morate da ispratite određene korake.

foto: Bakina kuhinja

Ako primetite povišeno penušanje zakiseljene vode, potrebno je u bure dodati vinobran u količini od 5 do 10 grama.

Međutim, postoji i drugi način kako kiseli kupus može da se spasi i on je proveren.

FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen
FOTO: Profimedia

RECEPT: Bitan je procenat soli u vodi, salinitet.

Nasuti 4% solu u neku kantu,10 l recimo, 400 gr soli, pa nalivati tako dok se ne nalije za šaku iznad gornjeg sloja, prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti, da ne plivaju glavice.

foto: Printscreen Youtube

Kupus ređati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim se so u kanti dobro razmuti.

Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.

(Espreso/Najžena)