za doručak
NAPRAVITE KROASANE KOJI SU BOLJI NEGO IZ PEKARE: 1 NAMIRNICA im daje MEKOĆU, RECEPT KIDA
Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju
Omiljeno pecivo koje ćete obožavati za doručak.
Svi obožavaju kroasane, i čest su izbor za doručak kada idete u pekaru. Našli smo sjajan recept da ih napravite bolje i ukusnije nego kupovne.
Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju.
Sastojci:
500 g brašna
pakovanje suvog kvasca
1 kašika soli
1 kašičica šećera
250 ml mleka
80 ml ulja
100 ml jogurta
150 g putera
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte kako bi se rastvorio bez grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro mesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra.
Po testu izrendajte omekšan puter, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.
Puter će im dati posebnu mekoći i ukus, i zasta ćete uživati u svakom zalogaju.
(Espreso/Najžena)