spas
OD SADA ULJE TOKOM PRŽENJA OSLIĆA VIŠE NIKADA NEĆE PRSKATI NA SVE STRANE: Izbacite samo 1 SASTOJAK
Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve
Oslić je prilično neutralnog ukusa, pa omogućava pripremu na razne načine i poigravanje začinima.
Mariniran u belom vinu dobiće poseban ukus i aromu, a biće i izuzetno sočan.
Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.
Sastojci:
800 g oslića
100 ml belog vina
150 g kukuruznog brašna
1 kašika ulja
beli luk u prahu
vlašac
so, biber
Priprema:
Prvo pripremite marinadu, jer riba treba da odstoji u njoj. U belo vino dodajte začine i ulje, sve dobro sjedinite, pa u dobijenu smesu ubacute oslića sečenog na komade. Dobro potopite sa svih strana, pa ostavite da odstoji minimum dva sata. Pre prženja ribu dobro ocedite, pa uvaljajte u kukurozno brašno. Pržite u dubokom dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok korica ne porumeni. Neka ulje bude baš vruće, jer vam na taj način riba neće upiti ulje.
Za pohovanje koristite kukuruzno brašno, jer ono stvara "omotač" oko ribe, pa na taj način neće upiti višak ulja prilikom prženja. Servirajte ga uz krompir salatu, ili varivo od blitve.