Kuvano vino, Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Secerko's Kitchen
Služite toplo
CELA KUĆA ĆE ZAMISRISATI NA PRAZNIKE: Spremite KUVANO VINO na starinski način, TAJNA je u ova DVA začina
Uživajte u toplom napitku u ovim hladnim danima
Objavljeno: 08.11.2022. 20:06h
Andjela Milojkovic
Kuvano vino je, obično crno vino koje se kombinuje sa začinima i služi toplo. Popularno je širom Evrope. Tradicionalno se pije u zimu, posebno u vreme praznika. Začini koji se tipično dodaju vinu su: cimet, karanfilić, anis, limun, pomorandža, đumbir, med i šećer. Napravite i vi ovaj ukusan napitak i uživajte u večerima kod kuće sa prijateljima i porodicom.
Sastojci:
- 1 flaša crnog vina
- 2 štapića cimeta
- nekoliko karanfilića
- 2 čaše vode
- 5 kašičica šećera (ili više ako volite slađe)
- kolutovi pomorandže
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer, cimet, karanfiliće, kriške pomorandže i kuvajte dok otprilike pola vode ne ispari i šećer se ne otopi. Sipajte zatim vino i zagrejte do ključanja. Služite toplo.
(Espreso/Stvar ukusa)