njami
OVAKO MAĐARI SPREMAJU SKUŠU U RERNI: Sočnija je od NAŠE zbog MARINADE, domaćice će ODLEPITI za RECEPTOM
Skuša u rerni na mađarski način se servira sa garnirungom od kuvanog krompira ili sezonskom salatom i kriškama limuna
Napravite skušu u rerni na mađarski način.
POTREBNI SASTOJCI
skuša - 2 komada
paradajz - 5 komada
beli luk - 4 čena
limun - 1/2 komada
prezle - 3 kašike
belo vino - 1 šolja
maslac - 2 kašike
lovorov list - 2 komada
biber - 5 zrna
ljuta paprika - 1 po želji
so
NAČIN PRIPREME
Skuša se očisti od iznutrica, glave, krljušti, peraja i repa, opere se obilno hladnom vodom, iseče se na kriške debljine oko 2 cm.
Posipa se sokom od limuna i biberom i potapa se u prezle, nakon čega se stavlja u posudu za pečenje.
Sprema se sos od soka od paradajza, limuna, belog vina i preliva se riba.
Dodaje se masnoća, lovorov list, čenovi belog luka i ljuta paprika.
Skuša sa sosom od paradajza se peče u umerenoj rerni dok pečena riba ne omekša.
Skuša u rerni na mađarski način se servira sa garnirungom od kuvanog krompira ili sezonskom salatom i kriškama limuna.
(Espreso/Bonapeti.rs)