paŽnja
DA LI STE ČULI ZA POLPETE? Italijanska verzija SRPSKOG recepta oduvala je sve odreda, PADAJU I NAJIZBIRLJIVIJI
Sos sipajte u posudu za pečenje i stavite polpete. Na svaku stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni dok sir ne porumeni.
Jednostavno za pripremu i veoma ukusno italijansko jelo, zadovoljiće i najizbirljivija nepca... Uživajte!
Sastojci:
450 g mešanog mlevenog mesa
2 kriške hleba
malo mleka
jaje
so, malo bibera
veza peršuna
2 glavice manjeg crnog luka
maslinovo ulje
240 g soka od paradajza
2 čena belog luka
veza bosiljka
100 g parmezana
50 g smeđeg šećera
Shutterstock
Polpete sa parmezanom
Priprema:
Pomešajte meso, hleb koji ste umočili u mleko i ocedili, so, biber, seckani peršun i proprženu glavicu luka. Oblikujte u polpete (loptice), kratko propržite u tiganju i ostavite sa strane. Propržite ostatak luka, dodajte beli luk, paradajz sok, smeđi šećer, so i biber. Kada sos provri, dodajte malo mleka, svež bosiljak i kratko prokuvajte. Sos sipajte u posudu za pečenje i stavite polpete. Na svaku stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni dok sir ne porumeni.
Prijatno!
(Espreso)