bajadere, Foto: Printscreen/Youtube/Recceptura
PREUKUSNO
BAJADERA JE OBAVEZNA NA MITROVDAN NIJEDNA SLAVA NE POČINJE BEZ NJE: A zbog ovakvog RECEPTA gosti će vam se GOMILATI
Bajadera je neizostavan slavski kolač.
Objavljeno: 08.11.2022. 10:52h
> 11:01h
Milica Tomic
Sastojci
500 g šećera
250 g mlevenih oraha
200 g mlevenog keksa
150 g margarina
4 štangle čokolade + za glazuru 4 štangle čokolade i 100 g margarina
Priprema
Ušpinovati šećer sa 1,5 čašom vode i postepeno dodavati u izmešane orahe, keks i umućen margarin. Podeliti masu na dva dela. U jedan deo dodati 4 štangle čokolade, dok drugi ostaje beo. Razvući prvo tamniji deo na plato, zatim svetliji, truditi se da bude ravnomerno raspoređeno i odozgo preliti glazurom od čokolade (na tihoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom).
Seći na štanglice.
(Espreso)