bajadere, Foto: Printscreen/Youtube/Recceptura

PREUKUSNO

BAJADERA JE OBAVEZNA NA MITROVDAN NIJEDNA SLAVA NE POČINJE BEZ NJE: A zbog ovakvog RECEPTA gosti će vam se GOMILATI

Bajadera je neizostavan slavski kolač.

Objavljeno: 08.11.2022. 10:52h > 11:01h

Sastojci

500 g šećera

250 g mlevenih oraha

200 g mlevenog keksa

150 g margarina

4 štangle čokolade + za glazuru 4 štangle čokolade i 100 g margarina

Priprema

Ušpinovati šećer sa 1,5 čašom vode i postepeno dodavati u izmešane orahe, keks i umućen margarin. Podeliti masu na dva dela. U jedan deo dodati 4 štangle čokolade, dok drugi ostaje beo. Razvući prvo tamniji deo na plato, zatim svetliji, truditi se da bude ravnomerno raspoređeno i odozgo preliti glazurom od čokolade (na tihoj vatri otopiti čokoladu sa margarinom).

Seći na štanglice.

(Espreso)