ukusna!
DANAS NAPRAVITE ČORBICU SA PILEĆOM DŽIGERICOM KOJA JE JAKO JEFTINA, A NEMA ZDRAVIJE OD NJE: Ugrejaće vas odmah!
Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata!
Zdrava, ukusna, ekonomična, napravljena od jeftinih i jednostavnih sastojaka. Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj.
Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.
Sastojci:
700 g pileće džigerice
3 šargarepe
1 crni luk
2 čena belog luka
1 paprika
1 litar bujona
500 ml vode
80 g pirinča
200 ml mleka
maslinovo ulje
so, biber, peršun
120 ml pavlake za kuvanje
2 žumanceta
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, Dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.
(Espreso)