NJAMI
Uz ovaj trik od 10 DINARA imaćete savršeno HRSKAVE KROMPIRE iz rerne: Ništa UKUSNIJE nećete jesti
Pečeni krompiri s kečapom i majonezom omiljeni su prilog mesnim i ribljim jelima, ali nažalost ne ispadnu uvek savršeno hrskavo kako se nadamo.
Nekima ispadnu vodenasti, drugima se tokom pečenja raspadnu, a ima i onih koji nikako da pogode na kojoj temperaturi i koliko dugo ih je potrebno peći.
Sve što morate da znate za pripremu krompira iz rerne je da je krompire prethodno dobro začiniti i peći na najvećoj temperaturi dok ne poprime lepu zlatno-smeđu boju, ali jedan dodatak daće im posebnu hrskavost, a reč je o palenti.
Sastojci
1 kg krompira 3 pune kašike palente 1 kašika crvene paprike 1 kašika suvog začina biber prstohvat soli 2 kašike ulja grančica svežeg ruzmarina
Pripema
1. Krompire oljuštite, operite i isecite ih na deblje komade.
2. Prosušite ih krpom i prebacite u veću posudu.
3. Dodajte suvi začin, crvenu papriku, biber, so, ulje i palentu. Rukama promešajte krompire da se svi sastojci ravnomerno zalepe po njima.
4. Krompire prebacite na papirom obložen pleh i dodajte grančicu ruzmarina.
5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni između 30 minuta i sat vremena, zavisno od toga kakvu reru imate. Kada krompiri poprime lepu zlatno-smeđu koricu, spremni su za posluživanje.
(Espreso)