Voće, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja
DA LI STE ZNALI?
ONI SA SLABIM BUBREZIMA NE SMEJU DA JEDU OVO UKUSNO VOĆE: Omiljeno je SVIM SRBIMA, ali OPASNOST je VELIKA
Nutricionisti savetuju da što češće unosimo ovo voće u naš jelovnik i trpezu, ali treba u vezi jednog biti pažljiv.
Objavljeno: 07.11.2022. 19:44h
Milica Tomic
Razlog obazrivosti je visok sadržaj kalijuma, mineral koji takođe služi kao elektrolit. U našem telu, on je odgovoran za slanje nervnih signala i regulisanje mišićnih kontrakcija i ravnoteže tečnosti.
Dovoljne su dve voćke od 70 grama obezbeđuju čak 181 mg ovog minerala, što je četiri odsto od dnevne potrebe.
Uzimajući u obzir da kalijum blisko sarađuje sa natrijumom kako bi održao ravnotežu tečnosti, adekvatan unos može pomoći u sprečavanju nadimanja i održavanju zdravog krvnog pritiska.
Osobe koje boluju od kardiovaskularnih bolesti i bubrežnih nikako ne bi smele jesti ovo voće.
(Espreso)