Paprike u tegli, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

zimnica

PRAVO ZIMSKO SAVRŠENSTVO: Pečene ljute papričice u koje IDE MED, gledajte ŠTA ĆE IM SE DESITI KAD GA DODATE! RECEPT

Zatvorite poklopcima

Objavljeno: 07.11.2022. 15:36h > 15:46h

Delikates koji kada jednom probate - postaće vaša tradicija!

Potrebni sastojci:

  • ljute paprike - količina po želji
  • šargarepa - po jedna šargarepa po tegli
  • celer - količina po želji
  • biber u zrnu
  • sirće
  • šećer - 1 kašika, ravna, po tegli
  • so - 1 kašika, ravna, po tegli
  • med - 2 kašičica, po tegli
FOTO: Printscreen/Youtube/ Prosty przepis na
FOTO: Printscreen/Youtube/ Prosty przepis na
FOTO: Printscreen/Youtube/ Prosty przepis na
FOTO: Printscreen/Youtube/ Prosty przepis na

Priprema:Očistite ljute paprike i ispecite ih u rerni ili na plotni.Dok su još vruće poređajte ih u tegle koje ste prethodno sterilisali, dodajući čenove belog luka koje ste blago nagnječili nožem, krugove šargarepe, parčiće celera, šećer, so, biber i med po dve kašike. Dopunite do gore sirćetom. Zatvorite poklopcima.

(Espreso/Bonapetit)