recept
DA LI STE IKADA OVAKO NAPUNILI JAJA ZA SLAVU? Ovo PREDJELO ode dok se okrenete, jako je UKUSNO, i izgleda DIVNO!
vo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili svečani ručak
Punjena jaja su tvrdo kuvana jaja koja su oljuštena, presečena na pola i punjena pastom napravljenom od žumanaca pomešanih sa drugim sastojcima kao što su majonez i senf.
Uglavnom se služe hladna kao prilog, predjelo ili glavno jelo tokom okupljanja ili zabave. Poreklo ovog jela se može videti u receptima za kuvana, začinjena jaja još u starom Rimu, gde su se tradicionalno služila kao prvo jelo. Jelo je popularno u Evropi i Severnoj Americi.
A evo kako vi možete da obogatite vašu slavsku trpezu receptom u nastavku.
Sastojci:
10 kuvanih jaja
200 g krem sira
100 g majoneza
100 g senfa
so, biber, praziluk
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte krem sir, senf i majonez. Jaja skuvajte i isecite na pola po dužini. Izvadite žumanca i njih izgnječite viljuškom. Zatim ih prebacite u činiju sa smesom od krem sira i sve dobro izmešajte. začinite po želji i punite polutke jaja. Ukrasite seckanim prazilukom.
(Espreso)