Mekike, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny
UKUSNE!
UKOLIKO OVAKO BUDETE PRAVILI MEKIKE, NEMA ŠANSE DA VAM NE USPEJU: Savršen DORUČAK koji se sprema PRELAKO! (RECEPT)
Ove mekike postaće vaš omiljni obrok
Objavljeno: 07.11.2022. 10:06h
Jelena Jovanović
Mekike, pored uštipaka i krofni spadaju među omiljene doručke koje su nam uglavnom pravile bake kada smo bili mali. Prave se od svega par sastojaka i domaćice ih uglavnom imaju u kući, tako da u bilo koje doba dana mogu da ih naprave.
Možete ih jesti sa sirom ili sa džemom, jer je testo univerzalno.
Sastojci:
2 šolje jogurta
1 jaje
1 prašak za pecivo
malo soli
brašna toliko da testo bude mekše
ulje za prženje
Priprema:
U činiji pomešajte jogurt, jaja, so, prašak za pecivo i dodavati brašno dok se ne napravi mekano testo Ostaviti ga da stoji 10-15 min., toliko dok vam se ugreje ulje. Rastanjiti testo na 1cm debljine, seći ga na pravougaone oblike i peći u zagrejanom ulju.
(Espreso)