preukusno
NE ZNA SE DA LI MU JE BOLJI UKUS ILI MIRIS: Gulaš kakav verovatno NISTE PROBALI, u njega NE IDE MESO (RECEPT)
U posebnoj šerpi se pripremaju pečurke
Gulaš od pečurki se služi kao glavno jelo, može uz dodatak neke testenine, ali nije neophodno.
Ima jako prijatan, kremast ukus. Preporučujemo svima da probaju.
Sastojci
crni luk 2 manje glavice ili 1 veća
beli luk 1 čen
pečurke 250 g
krompir 250 g
šargarepa 1 kom
aleva paprika 1 kašičica
brasno 2 supene kašike
kisela pavlaka 1 dcl
so, biber, peršunov listpo ukusu
Kako pripremiti
Na ulju dinstajte sitno seckan crni i beli luk, zatim dodajte krompir iseckan na kockice i iseckanu čargarepu. Nastavite dinstanje.
Kada završite sa dinstanjem, ovome dodajte alevu papriku i malo propržite. Zatim se dodaje 2 supene kašike brasna sve se promeša i prelije se hladnom vodom.
U posebnoj šerpi se pripremaju pečurke. Pečurke iseckane na listiće se dinstaju na umerenoj vatri dok ne puste sok i dok kasnije sav taj sok ne upiju. Kada su gljive gotove skinuti ih sa šporeta.
U predhodnoj posudi, kada nam smeša proključa u nju dodajemo gljive i kuvamo dalje uz mešanje da ne bi zagorelo. Dodamo soli, bibera, peršunovog lista po ukusu.
Kada je krompir skuvan i gulaš gotov, dodajemo kiselu pavlaku i blago prokuvamo.
(Espreso/Blic žena)