važno
DR PERIŠIĆ OTKRIO KOJE JE NAJZDRAVIJE JESENJE POVRĆE: "Kiseli kupus jedite OVOLIKO PUTA NEDELJNO, ALI I NJU"
On je otkrio da se u kiselom kupusu nalazi probiotska bakterija - Lactobacillus Plantarum, koja je ključna za naše zdravlje
Jesen je vreme kada ubiramo najlepše od prirode za naše zdravlje. Domaćice kisele kupus i prave salatu od cvekle. Međutim, da li što kiselije podrazumeva i više vitamina C ili ipak ne, objasnio je u „Jutru“ na Prvoj gastroenterolog Vojislav Perišić.
.
On je otkrio da se u kiselom kupusu nalazi probiotska bakterija - Lactobacillus Plantarum, koja je ključna za naše zdravlje.
- Kupus kad nikne iz zemlje on sam po sebi ima ovu probiotsku bakteriju koja ulazi u naš probavni system i bustuje naš imuno sistem protiv infekcija, probavnih smetnji i naravno protiv zimskog holesterolskog udara – rekao je dr. Perišić.
Dr Perišić je otkrio i koje su prednosti cvekle.
- Cvekla je jedina biljka koja ima veliku količinu vitamina B12 - rekao je on.
Dr Perišić je pričao i o renu, a otkrio je i šta bi trebalo piti za dobro raspoloženje, a sve to možete saznati u VIDEU koji sledi.
(Espreso)