Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Letina kuhinja
recept
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA PARADAJZ IZ TEGLE: Imaćete vrhusku ZIMNICU koja će odmah nestati sa polica
Obavezno probajte da napravite, preukusno je
Objavljeno: 06.11.2022. 17:15h
Tamara Dragićević
Ovako pripremljen zeleni pardajz za zimnicu prvi nestane sa polica. Svi smo navikli na zeleni paradajz koji naše bake spremaju u buretu, a sada probajte nov, mnogo jednostavniji način pripreme u tegli.
Sastojci:
2 kg zelenog paradajza
1 glavica belog luka
biber u zrnu po ukusu
listici lovora po ukusu
2 kafene kašičice soli po tegli
1 kafena kašičica šećera po tegli
30ml alkoholnog sirćeta po tegli
Priprema
Očistiti paradajz i iseći. Redjati u tegle uz dodavanje svih začina. Dodati so, šećer i sirće pa naliti vodom. Izvršiti pasterizaciju. Prijatno!
(Espreso)