Pita sa mesom. Ilustracija, Foto: Bakina kuhinja

prste da polžeš

BAKA NAM OTKRIVA RECEPT ZA NAJBOLJU PRELIVENU PITU SA MESOM: Odlična ideja za nedeljni doručak, mekana i UKUSNA

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta

Objavljeno: 06.11.2022. 10:49h

Naučite nešto novo, ovo je najlepše što sam do sad jela. Prelivena pita sa mesom od moje sestre.

Potrebno je:

  • Pakovanje tankih kora
  • 250-300 gr mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 jaja
  • 1 -2 rendana krompira
  • 1/2 praška za peciva
  • začin, so biber
  • 200 ml. jogurta
  • 50 ml mleka
  • 50 ml. maslinovog ulja
  • 2 kašike griza
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

Priprema :

Meso stavite u tiganj sa uljem i sipajte malo vode da se izdinsta.

Dodati seckan crni luk. Dinstati oko 15 minuta. Ubaciti krompir.

Posoliti, dodati suvog začina bibera mlevenog. Jaja umutiti mikserom dodati ulja 50 ml. jogurt, mleko, griz i sve izjednačiti.

Tanke kore redjati u tepsiju, prvo dve premazati uljem, treća ide nadev , a zatim na svaku koru po malo nadeva.

Završiti sa dve prazne koje su samo premazane uljem. Iseči na kocke nožem i preliti polako sa jajima koje smo spremili i dobro protresti da udje u sečeni deo.

Ostaviti oko 30 min. da upije i peći na 200 stepeni C oko 50 min. Pred kraj prekriti folijom. Prohladjenu seći i uživati u svakom zalogaju.

(Espreso)