napravite
NAPRAVITE PILEĆU BELU ČORBU KOJA JE PUNA VITAMINA: Uz 1 DODATAK ćete je stalno SPREMATI (RECEPT)
Priprema je veoma jednostavna, a ukus fantastičan
Topla čorba je uvek dobra preporuka kada zahladni, a pileća bela je naš predlog.
Posle napornog dana čorba puna vitamina uz dodatak jaja i pavlake okrepiće vas i zagrejati u ovim hladnim danima. U nastavku pročitajte recept za belu pileću čorbu koja može da bude kompletan obrok. Priprema je veoma jednostavna, a ukus fantastičan.
Sastojci:
1 crni luk
500 g piletine
450 g mešavine povrća za čorbu
maslinovo ulje
suvi začin, biber, peršun
2 žumanceta
nekoliko kašika pavlake za kuvanje
Priprema:
Piletinu stavite da se kuva, pa kad je gotova iscepkajte je i začinite suvim začinom. Vodu u kojoj se kuvala sačuvajte. U velikoj šerpi propržite crni luk, dodajte smrznuto povrće i sve prodinstajte 10ak minuta. Zatim dodajte meso i nalijte vodom u kom se kuvalo. po potrebi dodajte još obične vode. Poklopite i kuvajte dok povrće ne omekša. Dodajte biber i peršun. Umutite žumanca sa par kašika pavlake za kuvanje. Šerpu sklonite sa ringle pa sipajte žumanca. promešajte i vratite još kratko na riglu.
(Espreso / Stvar ukusa)