Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za ručak

ČORBAST GRAŠAK SA JUNETINOM KAKAV DO SADA NISTE SPREMALI: Pred KRAJ dodajte OVO i zaboravićete na TRADICIONALNI

Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo

Objavljeno: 05.11.2022. 09:13h > 09:15h

Ukoliko nemate ideju za ručak možda vam ovaj recept pomogne.

Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.

Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.

Sastojci:

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

700-800 g graška

600-700 g junetine

1 veća glavica crnog luka

2 šargarepe

1 čen belog luka

FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno

malo paradajz sosa

svinjska mast ili ulje

Priprema:

Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte. sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada.

foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom. Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša. Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.

(Espreso/Stvar ukusa)