za ručak
ČORBAST GRAŠAK SA JUNETINOM KAKAV DO SADA NISTE SPREMALI: Pred KRAJ dodajte OVO i zaboravićete na TRADICIONALNI
Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo
Ukoliko nemate ideju za ručak možda vam ovaj recept pomogne.
Zahvaljujući svom sastavu, ova simpatična zelena zrnca snažno deluju na celokupan ljudski organizam.
Isprobajte recept za grašak sa junetinom, čorbasto jelo koje krepi i dušu i telo.
Sastojci:
700-800 g graška
600-700 g junetine
1 veća glavica crnog luka
1 čen belog luka
so, biber, crvena mlevena paprika, šećer, brašno
malo paradajz sosa
svinjska mast ili ulje
Priprema:
Crni luk i šargarepu izdinstajte na masnoći. Dodajte junetinu seckanu na kockice i dinstajte. sipajte vode po potrebi i krčkajte dok meso ne počne da se raspada.
Nakon toga dodajte grašak, seckan čen belog luka, malo paradajz soka i nalijte vodom. Začinite i dodajte pola kašičice šećera. Kuvajte dok grašak ne omekša. Pred kraj napravite zapršku sa brašnom i mlevenom paprikom.
(Espreso/Stvar ukusa)