prste ćete polizati
NAPRAVITE DOMAĆI SENF NA ENGLESKI NAČIN: Ovo morate da probate, ZDRAVIJI JE I UKUSNIJI (RECEPT)
Omiljeni namaz mnogih gurmana
Gotovo da nema savršenog ručka bez mesa, a gotovo da nema mesa uz koje ne ide senf.
Možda ste mislili da ovaj namaz podrazumeva neku posebnu obradu ili da sadrži tajne sastojke i začine.
Međutim, istina je da vam je za savršen i ukusan domaći senf potrebno svega pet sastojaka.
Senf koji mi najčešće konzumirano se zove Engleski senf.
Osnovu čini seme slačice, koju možete nabaviti u bilo kom marketu ili specijalizovanoj prodavnici zdrave hrane.
Jedina mala začkoljica je to što senf ne može odmah da se konuzumira, već mora da odstoji dva do tri dana u hladnom, ali znate već i sami da na vredne stvari valja čekati. – samlevena slačica – so, pola kašičice – šećer, 1 i po kašičica – jabukovo sirće, 2 kašike – voda, 1 i po kašika
Pomešajte praškaste sastojke žicom, a zatim dodajte sirće i vodu. Smesu ostavite da odstoji 2 do 3 dana u frižideru.
Nakon toga, možete koristiti svoj domaći senf.
Ceo proces pripreme engleskog senfa i još čak dve vrste (Pivski senf i “Dižon” francuski senf) koje postoje, možete pogledati u videu pred vama.
(Espreso/Objektiv)