za sve sladokusce
RECEPT ZA EUROKREM TORTU OD KOJE VAM VODA KREĆE NA USTA: Kao stvorena je za SLAVSKE TRPEZE I IZNENADNE GOSTE
Nestvaran ukus
Početak novembra doneo nam je za mrvicu nižu temperaturu i odmah onaj osećaj da će nam se u narednom periodu nizati slave i praznici – i tako do proleća.
Ova ukusna i dekorativna torta se brzo priprema bez pečenja, a zadovoljiće sve ljude koji vole eurokrem.
Tortu smo pronašli na Instagram nalogu just.sweet.sladjano, a ovo je recept. Vreme pripreme
oko 30 minuta
Sastojci:
- 1,5 ili 2 dupla pakovanja belog pti-ber keksa
- 1,5 ili 2 dupla pakovanja tamnog pti-ber keksa (s kakaom)
- 150–200 g belog eurokrema
- 150–200 g crnog eurokrema
- 500 ml slatke pavlake
- mleko za natapanje keksa (po ukusu s aromom vanile)
- 100 ml slatke pavlake
- 100 g crne čokolade ili čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Umutite slatku pavlaku pripreljenu za fil i podelite je na dva dela. U jedan deo dodajte beli eurokrem, u drugi crni. Dobro umutite. Količinu eurokrema odredite prema svom ukusu.
2. Dno kalupa za tortu (kojem se skida obruč – 28 cm) obložite pek-papirom.
3. Premažite ceo kalup margarinom ili puterom i pospite šećerom u prahu. Keks potapajte u mleko, zatim keks ređajte, jedan krug jedna boja, sledeći krug druga boja. Na crni keks nanosite beli fil, a na beli keks crni fil. Kada popunite ceo kalup, ostatak belog i crnog fila spojite i dobro izmešajte da se boja ujednači. Premažite tortu (ne vadite je iz kalupa!) tim filom i dobro popunite eventualne rupice i nejednakosti u visini keksa. 4. Za glazuru otopite čokoladu i još vrućoj dodajte slatku pavlaku. Prelijte preko torte i ukrasite kokosom ili po želji. Tortu ostavite da odstoji preko noći u frižideru i tada možete bez problema da je premestite na tacnu na kojoj ćete je služiti. Prijatno!
(Espreso)