Sarma od blitve, Foto: Smart Vision
NJAMI
SARMICE OD BLITVE MNOGI VOLE VIŠE OD ONIH SA KUPUSOM: Kada probate kakvog su UKUSA, odlepićete za njima
Preukusne su
Objavljeno: 03.11.2022. 19:04h
Milica Tomic
Sastojci
Potrebno je:
500 g mlevenog mesa
2 glavice crnog luka
3 šargarepe
1 čaša pirinča
1 veza svežeg peršuna
1/2 šolje ulja
2 veze blitve
2 kašičice suvog biljnog začin
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mirođije
Priprema
U kipucoj vodi kratko obarite listove blitve. Sameljite u blenderu luk,sargarepu i persun,dodajte mlevenom mesu i uprzite na ulju. Operite i skuvajte pirinac. Ocistite od blitve onaj tvrdji deo drske,beli,pa zavijajte sarmice. Dve kasike fila ako je list krupniji. Slozite u pleh i svaku sarmicu pricvrstite cackalicom. Prelijte malo uljem i sipajte pola soljice vode pa zapecite u rerni.
(Espreso)