PREUKUSNO
LAZANJE SA BEŠAMELOM OD KOJIH VODA IDE NA USTA: Obratite pažnju na REĐANJE SASTOJAKA (RECEPT)
U tiganj na malo ulja upržiti mleveno meso i posoliti po ukusu
Sastojci
1 pakovanje lazanja
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1l mleka
3 jaja
1 caša kisele pavlake
200 g kečap
50 g brašno
50 g maslac
300 g kačkavalja ili tvrdog sira
Priprema
U tiganj na malo ulja upržiti mleveno meso i posoliti po ukusu.
Bešamel sos: Na maslacu propržiti brašno, zatim dodati mleko mešati žicom dok se masa ne zgusne. Dodati po želji začine (peršun,beli luk, vegeta,so). Posebno umutiti jaja i kiselu pavlaku, dok se ne sjedini.
Ređanje: lazanje, bešamel, kora, mleveno meso, kačkavalj ili sir, kečap. Ređati dok se ne utroši materijal, odozgo preliti filom od jaja i pavlake zapeći u prethodno zagrejanoj rerni oko 45-50min. dok ne porumeni i uhvati koricu. Izvaditi iz rerne da se ne bi sušilo sačekati da se malo prohladi i služiti.
Prijatno!
(Espreso/Oklagija.rs)