obratite pažnju!
DA LI JE REŠENA DILEMA OKO KISELJENJA KUPUSA U ZGRADI: Banjovački rekao da li SMEMO?
Svake godine u ovo vreme profesionalni upravnici na sastancima upozoravaju stanare na to šta sve može da se desi
Burad i kace po terasama i podrumima, miris kada se uđe u pojedine zgrade, komšije koje se bune i svađaju. Da li je kiseljenje kupusa u zgradi dozvoljeno ili ne? Jedni kažu smrdi ne može da se živi, drugi to je čisto zdravlje.
Predsednik profesionalnih upravnika zgrada u Beogradu Ljubiša Banjovački kaže za Pink da još nije tačno definisano kako i na koji način može da se stavlja kiseli kupus i zimnica, ali da ipak postoji određena praksa.
- Kada su u pitanju paprike i ajvar Beograđani su se više odlučili za pravljenje ajvara na selu, ipak je lakše na 'Smederevcu' da ispeku 50 kg paprike, nego na električnom roštilju - Banjovački i dodaje da je novim kućnim redom zabranjeno korišćenje otvorenih plamenova oko zgrada, na terasi, ravnim krovovima i zajedničkim prostorijama.
Kada je u pitanju kiseljenje kupusa on je naveo da ljudi najviše koriste podrume, šupe i ostave.
- To i nije neki problem. Problem nastaje kada dođe mart mesec, kad je već gotova sezona kiselog kupusa i kada on počne da se oseća - kaže Banjovački.
- Tada može da dođe do zagušenja kanalizacionih vertikala, e to je pravi problem. Tada se javi neprijatan miris od kupusa, plus vam je zagušena kanalizacija, dolaze majstori, a tu su i troškovi - kaže Banjovački.
On je dodao da svake godine u ovo vreme profesionalni upravnici na sastancima upozoravaju stanare na to šta sve može da se desi.
(Espreso / Pink)