značiće vam
PRE SAMOG GULJENJA KOBASICE OBAVEZNO MORATE DA URADITE OVO: Ni slučajno NEMOJTE ODMAH DA IH PRŽITE, PRAVITE GREŠKU
Ali jednu grešku pre prženja pravi većina ljudi
Kobasice se redovno jedu i kao prilog uz neki ručak, ali i često volite da ih spremate za doručak ili večeru.
Naročito ako ste u žurbi one se spremaju najbrže i idu super uz neku salatu i krompir pire.
Ali jednu grešku pre prženja pravi većina ljudi.
Dobro obratite pažnju o čemu je reč, kao i da znate da morate da vodite računa kada ih kupujete.
Guljenje kobasice, njenog sloja nije baš jednostavno pogotovo ako je isti tanak, pa je vrlo čvrsto zalepljen za mesnati deo.
Nekada nije moglo da se zamisli jelo bez pravih domaćinskih kobasica koje se najčešće spremaju na roštilju.
Stvar ukusa vam predlaže da isprobate odličan recept za kobasice spremljene u pivu na dosta crnog luka. Gurmansko jelo od jednostavnih sastojaka će svakoga oduševiti već na prvi zalogaj, a ono što je bitno je da će uspeti i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
500 g kobasica
700 g crnog luka
1 čaša piva
1 ljuta papričica
Priprema: Kobasice propržite na ulju, pa ih izvadite iz tiganja. Zatim u istom propržite seckan crni luk. U tepsiju poslažite propržen luk, onda dodajte kobasice (možete i da ih isečete), seckanu ljutu papričicu i začinite po želji. Prelijte pivom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Ipak, postoji trik koji maksimalno olakšava taj posao.
Kako savetuju mnogi, kobasicu treba malo pokvasiti i vodom. Pokvasite ruke i lagano je potapkajte, a zatim presecite sloj i samo ga povucite. Trebalo bi da se vrlo lako skine, a ako ne ide, možete probati još jedan trik.
Kobasicu ubacite na nekoliko sekundi u lonac proključale vode, prerežite sloj i ogulite, prenosi Our Everyday Life.
(Espreso/Our Everyday Life)