NJAMI
DOMAĆICE, OVO SU 3 NAJKREMASTIJE SALATE ZA SLAVU: Spremaju se GODINAMA UNAZAD, recepte ODMAH ZAPIŠITE
Obradujte ih sa salatama koje se spremaju godinama unazad
Krenula je sezona slava, a samim tim i smišljanje recepata za dobro predjelo.
Ukućani i gosti uvek vole da probaju nešto novo i drugačije.
Obradujte ih sa salatama koje se spremaju godinama unazad.
Umesto ruske salate koja se gotovo svake godine nađe na slavskoj trpezi, probajte neku od ove 3 i gosti će biti oduševljeni.
MIMOZA SALATA
Sastojci:
200 g rendane šunke
200 g rendanog kaškavalja
3 tvrdo kuvana i rendana jaja
100 g majoneza
3 veća rendana krompira
2 kisele pavlake
so
Priprema:
U većoj posodi staviti rendani krompir, malo posolite i premažite sa pavlakom. Stavite narendanu šunku i premažite majonezom.Narendajte 2 kuvana jaja i jedno belance. Pospite 3/4 kačkavalja i preko premažite da pavlakom. Na kraju pospite sa kačkavanjem i žumancem.
SUSAM SALATA
Sastojci:
500 g sitnog sira
100 g susama, ili po ukusu
130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )
3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine
100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
1 puna kašika pavlake ( može i više )
50 g majoneza
so i biber po ukusu
Priprema:
Prvo propržiti susam. Susam možete pržiti dok pripremate sve ostalo i seckate.
Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.
Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.
Susam salatu možete poslužiti odmah, a ako to nije slučaj pokriti je alu folijom i držati u frižideru do služenja.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA
Sastojci:
5 pečenih crvenih paprika
čaša pavlake
100 g majoneza
200 g rendanog kačkavalja
200 g suvog vrata ili šunke
so po ukusu
Priprema:
Pečenu papriku iseckati i ukloniti semenke. u paprike dodati pavlaku, a zatim redom majonez, šunku i kačkavalj. Sve dobro pomešati. posoliti po ukusu. dekorisati po želji i ohladiti pre služenja.
(Espreso/Stvar ukusa)