za ručak
NAPRAVITE VINSKI GULAŠ ZA SAMO 400 DINARA: Caka je u OVOME, ukusniji je i od MAĐARSKOG (RECEPT)
Kada krompir omekša, dodajte vino i ostavite šerpu otklopljenu da se sve ukrčka još 15 minuta
Uživajte u pripremi ovog jela, što se laganije krčka, to je ukusnije!
Cena po porciji ovog gulaša je 100 dinara, a Ručak za 200 dinara donosi recept za 4 porcije.
Sastojci:
400 g svinjskog buta
4 glavice crnog luka
4 šargarepe
4 veća krompira
200 ml belog vina
so, biber, aleva paprika
Priprema
Meso isecite na kockice i u većoj šerpi propržite na masti. Crni luk i šargarepu iseckajte i dodajte kada meso počne da rumeni. Začinite solju i biberom. Nalijte vodu i krčkajte 15 minuta.
Krompir isecite na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte vodom tako da ogrezne. Poklopite i kuvajte još pola sata dok krompir ne omekša. Kada krompir omekša, dodajte vino i ostavite šerpu otklopljenu da se sve ukrčka još 15 minuta. Još malo začinite solju, biberom i alevom paprikom po ukusu, piše Ručak za 200 dinara.
(Espreso/Ručak za 200 dinara)