njami
OVA VRSTA RIBE SE PEČE U RERNI SAMO 10 MINUTA: Srbi se u NJOJ DAVE, a tajna je u ZAČINIMA (RECEPT)
Sastojke imate kod kuće jer su u pitanju začini, a u zavisnosti od izbora fileta zavisi cena obroka
Najlakši i najbrži način da spremite ukusnu ribu koja je odlično rešenje ako postite.
Ako postite, a želite nešto brzo i ukusno, onda je najbolje da napravite ribu. Izaberite filet po želji, dobro ga začinite i pecite u rerni svega 10 minuta. Ovako pripremljena riba je odličan predlog i za posni slavski sto, jer se baš brzo i lako pravi, a ukus je očaravajući.
Sastojke imate kod kuće jer su u pitanju začini, a u zavisnosti od izbora fileta zavisi cena obroka. Možete da poslužite samu ili sa krompir salatom.
Sastojci:
1 filet bakalara
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica suvog peršuna
2 kašičice tucane paprike
1 kašičica italijanskog začina
2 kašičice začina za ribu
1 kašičica dimljene paprike
limun
ulje
Priprema: U posudu stavite filet ribe, pa posolite i pobiberite sa obe strane. Zatim pomešajte sve začine u jednoj posudi (beli luk, peršu, tucanu papriku, italijanski začin, začin za ribu i dimljenu papriku) pa pospite preko ribe i premažite uljem da dobro upije. Okrenite ribu na drugu stranu i ponovite postupak. Zatim je pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Prelijte limunovim sokom.
(Espreso/Stvar ukusa)