Testenina, Foto: Profimedia

značiće vam to

NIKAKO NEMOJTE DA PROSIPATE VODU U KOJOJ SE KUVALA TESTENINA: Niste ni svesni koliko UTIČE NA 1 STVAR

A domaćice kada skuvaju testeninu prosipaju vodu kao što i normalno, mada ne znate koliko može da bude korisna

Objavljeno: 01.11.2022. 13:42h > 13:45h

Danas se kod nas redovno spremaju jela sa testeninom. Kako špagete, tako i razni drugi kremasti specijaliteti.

A domaćice kada skuvaju testeninu prosipaju vodu kao što i normalno, mada ne znate koliko može da bude korisna.

Od sada ćete je koristiti u ove svrhe.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Printscreen/Youtube/ Recepti Brigita Husic
FOTO: Youtube/Screenshoot/ Chef Ricardo Cooking
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube

Kuvanje testenine je jedna od najlakših i najrazumljivijih tehnika. Čak i neiskusan kuvar to ume da uradi. Ovaj jednostavan zadatak, međutim, ima više trikova nego što ste mislili, a čuvanje vode od testenine je jedan od njih. To je jedan od koraka na koji se najčešće zaboravi.

Voda u kojoj se kuvala testenina je puna skroba i soli. Iako može da izgleda mutno i prljavo, ona je ključ ukusnog sosa i ukusnog jela s testeninom. Nakon što se vaša testenina skuva, izvadite je iz lonca.

foto: Printscreen/Youtube

Ovaj trik je ono što odvaja prosečna jela s testeninom od ukusnih, složenih jela u vašem omiljenom italijanskom restoranu.

Možete ostaviti vode koliko želite. Sačuvajte jednu šoljicu vode po loncu testenine, dodajte sos u lonac s vodom i promešajte, zatim dodajte testeninu. Sadržaj skroba obogaćuje vaš sos, a sadržaj soli daje dodatni ukus. Skrob deluje i kao sredstvo za zgušnjavanje.