jeste ih probali?
OVAKO SE SPREMAJU ARAPSKI SLATKI UŠTIPCI: Ni u Jugoslaviji nisu bili toliko DOBRI, A DANAS JE POMAMA ZA NJIMA
Prave se od prostih sastojaka koje sasvim sigurno imate u kući, sočni su, hrskavi i slasni.
Ako volite brze i jednostavne recepte, arapski uštipci sa jabukama će vas oduševiti! Prave se od prostih sastojaka koje sasvim sigurno imate u kući, sočni su, hrskavi i slasni.
Potrebni sastojci:
1 jabuka
1 jaje
2 kašike šećera
2 kašike ulja
350 grama brašna
prstohvat soli
prašak za pecivo (jedna kesica)
šećer i cimet za dekoraciju
ulje za prženje
Priprema:
Žicom ili viljuškom dobro umutite jedno jaje. U razmućeno jaje dodajte mleko i 2 kašike ulja, pa ponovo umutite smesu. Potom dodati brašno, 2 kašike šećera, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa špatulom lagano spojiti smesu. Potom narendajte očišćenu i oguljenu jabuku, pa ponovo promešajte smesu. Dodajte još malo brašna i rukama oformite meko testo.
Od testa formirajte valjuške srednje veličine i pržite ih sa obe strane na umerenoj temperaturi.
Gotove valjuške uvalajti u mešavinu šećera i cimeta.
(Espreso)