Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

jeste ih probali?

OVAKO SE SPREMAJU ARAPSKI SLATKI UŠTIPCI: Ni u Jugoslaviji nisu bili toliko DOBRI, A DANAS JE POMAMA ZA NJIMA

Prave se od prostih sastojaka koje sasvim sigurno imate u kući, sočni su, hrskavi i slasni.

Objavljeno: 01.11.2022. 11:03h

Ako volite brze i jednostavne recepte, arapski uštipci sa jabukama će vas oduševiti! Prave se od prostih sastojaka koje sasvim sigurno imate u kući, sočni su, hrskavi i slasni.

Potrebni sastojci:

1 jabuka

1 jaje

2 kašike šećera

2 kašike ulja

350 grama brašna

prstohvat soli

prašak za pecivo (jedna kesica)

šećer i cimet za dekoraciju

ulje za prženje

Priprema:

Žicom ili viljuškom dobro umutite jedno jaje. U razmućeno jaje dodajte mleko i 2 kašike ulja, pa ponovo umutite smesu. Potom dodati brašno, 2 kašike šećera, prstohvat soli i prašak za pecivo, pa špatulom lagano spojiti smesu. Potom narendajte očišćenu i oguljenu jabuku, pa ponovo promešajte smesu. Dodajte još malo brašna i rukama oformite meko testo.

Od testa formirajte valjuške srednje veličine i pržite ih sa obe strane na umerenoj temperaturi.

Gotove valjuške uvalajti u mešavinu šećera i cimeta.

(Espreso)