savet
CELOG ŽIVOTA POGREŠNO SPREMATE KUPUS SALATU: Greška je u REDOSLEDU SASTOJAKA
Postoje neke cake koje mogu da vam pomognu da kupus isečete kako treba
Zna se da je kupus salata nešto što se na našim prostorima redovno jede.
Domaćice je obavezno spremaju uz pasulj, roštilj i ostala jela.
Postoje neke cake koje mogu da vam pomognu da kupus isečete kako treba.
Tu grešku prave svi.
Kuvar iz poznatog beogradskog restorana, podelio je trik sa savršenu kupus salatu.
Sastojci:
kupus (sitno seckan)
so
šećer na vrh kašičice
peršun za dekoraciju
Priprema:
Ovo su sastojci za najobičniju kupus salatu, ali ono što će joj dati ukus kao iz restorana je redosled stavljanja sastojaka i dodatan trik na kraju.
1) Prvo sipajte u kupus so na vrh kašičice i isto toliko šećera. Izgnječite kupus rukama i ostavite da odstoji par minuta.
2) Sipajte ulje, da obloži salatu, pa potom i sirće. Promešajte i dodajte so na kraju.
So na kraju je ključan sastojak svake dobre salate, jer kako kaže naš kuvar, domaćice obično tu greše. Po inerciji prvo sipaju so u salatu, pa potom naliju sirće i ulje, što dovodi do toga da so padne na dno i praktično bude isprana uljem i sirćem.
(Espreso/Magazin Novosti)