Oprezno
RASOL MOŽE BITI OPASAN PO ZDRAVLJE: Mnogi ga piju, a NISU NI SVESNI šta može da im se DESI
Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu našem probavnom sistemu, ali ipak morate biti oprezni
Kiseli kupus prava je riznica vitamina C, ali nažalost, ne vole svi njegov ukus. Ipak, oni koji ga redovno jedu ili piju njegov sok, brzo će osetiti poboljšanje u organizmu.
Bogat je dobrim bakterijama koje pomažu našem probavnom sistemu.
Sada, kada počinje sezona slava, rasol će mnogima dobro poslužiti jer uklanja mamurluk, tako što nadoknađuje izgubljene elektrolite.
A pomaže i kod opstipacija jer poboljšava varenje i tako deluje kao blagi laksativ. Ali ovde, naravno, morate da vodite o količini soka od kiselog kupusa, to jest rasola, koju pijete, jer prevelika količina izaziva dijareju.
Zbog toga ne treba uzimati više od jedne male čaše soka od kiselog kupusa. Svako ko negativno reaguje na histamin takođe treba da konzumira sok sa oprezom ili da u potpunosti izbegava kiseli kupus. Sva fermentisana hrana, uključujući kiseli kupus, sadrži histamin zato kod osoba koje su inetolerantne na njega može doći do mučnine, glavobolje i dijareje.
(Espreso / Srbija Danas)