Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

savet

STAVITE 2 KAŠIKE OVE NAMIRNICE U BURE OD KUPUSA: Ovo OBAVEZNO morate da DODATE kako ne bi PROPAO

Postoji jednostavan način da ukiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga kiselite normalno

Objavljeno: 30.10.2022. 12:41h > 12:52h

Pročitajte koje su najčešće greške kada kiselite kupus.

Kiseli kupus vole svi Srbi jer se od njega spremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata...

Dok većina ljudi kiseli kupus jer vole da imaju svoj, postoji i oni koji nemaju vremena ili ne znaju, pa kupuju.

foto: Profimedia

Postoji jednostavan način da ukiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga kiselite normalno.

FOTO: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja

1. Problem može biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Кuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

2. Dodajte nekoliko neutralizatora kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavac, cvekla, jabuke) balansiraju ukus.

foto: Printsceen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

3. Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate potrebno je redovno da pretačete. A mogu se dodati i 2 kašike šećera po litru.

4. So koristite kako je napisano, nemojte da preterujete. Obično se po kilogramu kupusa uzima 50-65 g soli.

(Espreso/Stvar ukusa)