njami
DODAJTE OVO U PREBRANAC I VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI GREŠKU PRILIKOM KUVANJA: Retko KOJI SRBIN zna ZA PRAVI RECEPT
Postoje razni recepti, al domaćice najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način
Prebranac je jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak u vreme posta.
Postoje razni recepti, al domaćice najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.
Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle.
Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.
Sastojci:
700 gr pasulja
700 gr crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike mlevene crvene paprike
so
biber
3-4 lista lovora
300 gr slanine u komadu
100 gr tanko sečene slanine
2 kašike masti
Ovaj recept ima poseban dodatak, slanina u listićima koja se stavlja pred kraj pečenja, daje dodatni ukus i hrskavost prebrancu.
Priprema:
Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.
(Espreso/Telegraf)