Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

njami

DODAJTE OVO U PREBRANAC I VIŠE NIKADA NEĆETE PRAVITI GREŠKU PRILIKOM KUVANJA: Retko KOJI SRBIN zna ZA PRAVI RECEPT

Postoje razni recepti, al domaćice najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način

Objavljeno: 29.10.2022. 14:28h > 14:31h

Prebranac je jelo bez kojeg ne može da se zamisli ručak u vreme posta.

Postoje razni recepti, al domaćice najviše praktikuju pripremu na tradicionalni način.

Uglavnom se sprema bez mesa, ali uz njega dodatno kuvarice ili isprže nešto, tipa kobasice, šnicle.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba
FOTO: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Ovo jelo je prilično jednostavno za pripremu, potrebno vam je nekoliko sastojaka i minimalno vremena. Najzahtevniji deo je zapravo vreme čekanja, jer se prebranac krčka dugo, ali za ukus ovog jela vredi čekati.

Sastojci:

700 gr pasulja

700 gr crnog luka

foto: Printscreen/Youtube/CHEFTOMKERRIDGE

3 čena belog luka

2 kašike mlevene crvene paprike

so

biber

3-4 lista lovora

300 gr slanine u komadu

FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: Printscreen Youtube
FOTO: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

100 gr tanko sečene slanine

2 kašike masti

Ovaj recept ima poseban dodatak, slanina u listićima koja se stavlja pred kraj pečenja, daje dodatni ukus i hrskavost prebrancu.

Priprema:

Noć ili bar nekoliko sati ranije potopiti pasulj u vodu. Procediti vodu, sipati čistu i staviti pasulj da se kuva sat vremena.

(Espreso/Telegraf)