IDEJA ZA DORUČAK
KAJGANU NA OVE NAČINE DO SADA NISTE SPREMALI: Tajna se krije u OVIM NAMIRNICAMA
Domaćice najčešće spremaju kajganu sa šunkom ili sirom, ali mnoge ne znaju da u ovo jelo mogu da dodaju i pregrtš drugih začina
Jaja su namirnica koja se veoma često sprema u srpskim domaćinstvima. Kuvana, pržena, sa povrćem.., jaja su uvek dobar izbor jer su kalorična, puna proteina, ukusna i brzo se pripremaju.
Ipak, domaćice najčešće spremaju kajganu sa šunkom ili sirom, ali mnoge ne znaju da u ovo jelo mogu da dodaju i pregrtš drugih začina.
Zato smo za vas pripremili šest načina kako da spremite savršenu kajganu koju ćete u slast jesti.
1. Dodajte meso
Poznato je da su jaja puna proteina, ali ukus slaninice ili pršute zaista daje novu dimenziju. Važno je da pre nego što meso pomešate sa kajganom ono bude pečeno, a to posebno važi za kobasicu.
2. Mlečni proizvodi
Pri samom kraju, kajgani dodajte kašiku grčkog jogurta ili kiselog mleka. Naravno, uvek možete da dodate i sir, a preporuka stručnjaka je da to bude čedar.
3. Pospite je začinskim biljem
Pre nego što je kajgana sasvim gotova, pospite je omiljenim začinskim biljem. Kuvari savetuju da to budu vlašac, korijander ili peršun. Mladi luk je takođe odličan kao dodatak kajgani.
4. Zeleno povrće
Jednostavan način da u prehranu ubacite više zeleni je upravo kroz kajganu. Bilo da se radi o mladom spanaću, rukoli ili kelju, sveže zelenilo brzo i lako uvene u jelu. Samo bacite šaku zelenila u polovini procesa pripreme jaja i dobro promešajte da se ravnomerno rasporedi.
5. Za ljubitelje ljutog
Jaja trpe razne ukuse, te je odličan način da obogatite kajganu da joj dodate dve kašike ajvara. Možete da pospete i začinsku papriku ili dodate svežu sitno seckanu.
6. Jaja i krompir su idealna kombinacija
Kuvani krompir iseckajte na kockice i propržite ga na maslacu. Kada krompir porumeni, dodajte i jaja, pa sve zajedno promešajte i pospite omiljenim sosom, piše "Southern Living".
(Espreso)