Pita sa mesom, Foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

PREUKUSNO JE

ZALIVENU PITU SA MESOM MORATE DA PROBATE: Recept KIDA, bolja je od BUREKA zbog 1 SASTOJKA

Može da posluži kao doručak, večera ili meze jer je odlična i topla i hladna

Objavljeno: 28.10.2022. 16:19h > 16:22h

Pita sa mesom prste da poližeš! Ukoliko niste probali pitu na ovaj način obavezno da isprobate, sigurno će vam se dopasti.

Može da posluži kao doručak, večera ili meze jer je odlična i topla i hladna.

Sastojci:

500 gr mešano gmlevenog mesa ili po izboru

jedna velika glavica crnog luka, ili dve manje

100 ml ulja

1 kašika suvog začina

pola kašičice soli

FOTO: Printscreen/Youtube/ Алена Митрофанова
FOTO: Printscreen/Youtube/ Лучшие Рецепты
FOTO: Printscreen/youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny
FOTO: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

pola kašičice bibera

1 kašika sušenog peršunovog lista

4 cela jaja

200 ml jogurta

400 ml vode

500 gr debljih kora za pitu

Priprema:

Iseckati crni luk sitno, dodati ulje i nekoliko kašika vode pa luk prodinstati a onda na srednjoj vatri malo propržiti.

Dodati meso i 200 ml vode pa sve zajedno prodinstati dok višak vode ne ispari.

Dodati dok se dinsta suvi začin, biber i peršunov list.

Posebno pripremiti zaliv.

Ulupati jaja sa solju, pa dodati jogurt i vodu i sve izmešati.

foto: Printscreen/youtube

Podmazati pleh u kojem će se pita peći ( može biti i veliki i srednji, zavisi kako volite, deblju ili tanju pitu ).

Staviti na dno 3 kore, pa svuda po malo mesa.

Ređati opet tri kore pa meso, sve dok ne završite.

Iseći oštrim nožem pitu pa je preliti zalivom koji smo prethodno umutili.

Nagnuti malo levo, pa desno tepsiju da zaliv svuda po malo prođe.

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni a za to vreme će kore taman da upiju zaliv.

Peći dok ne dobije svetlo braon boju odgore, izmedju 30 i 40 minuta.

Pečenu pitu premazati mešavinom 2 kašike vode i 2 kašike ulja, pa ostaviti da se prohladi.

Po zarezima ponovo iceći pitu sa mesom i poslužiti.

Prijatno.

(Espreso/Domaćirecepti.net)