za ručak
RECEPT ZA STARINSKI PILAV OD KOJEG KREĆE VODA NA USTA: Dodajte mu 1 NAMIRNICU i stalno ćete ga tako JESTI
Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun
Ne postoji samo jedan recept za pilav, već njih bezbroj, jer ovo jelo može da trpi razne promene i namirnice koje u njega dodajete.
Sastojci:
250 g pirinča
1 glavica crnog luka
200 g pečuraka
2 šargarepe
200 g belog mesa
so
biber u zrnu
začini po ukusu
peršun
Danas je Telegraf za vas pripremio za vas starinski recept za pilav, s tim što smo mu dodali i pečurke koje ga zaista obogaćuju.
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice, a šargarepu na kolutove. U šerpu nalijte toplu vodu, pa stavite meso i šargarepu da se kuvaju.
Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.
U dublji zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa dodajte sitno seckan crni luk i pečurke. Kada luk postane staklast, dodajte i pirinač.
Stavite piletinu i šargarepu u pirinač i pečurke i začinite po ukusu.
Podmažite pleh, pa sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.
Pilav pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
Kada je pilav gotov, dodajte mu sitno seckan sveži peršun.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)