Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

NJAMI

PASULJ POMEŠAJTE SA SVEŽIM PAPRIKAMA I DOBIĆETE NAODOLJIVI OBROK: Cela porodica će da ODLEPI za njim

Preukusan obrok

Objavljeno: 26.10.2022. 22:20h

1 kg pasulja

500 g roga - crvenih svežih paprika

mlevena začinska paprika

3 glavice crnog luka

ulje

so

Priprema

Pasulj (1 kg) staviti da se kuva i nasuti malo ulja

Posoliti i krčkati bez mešanja da se da se pasulj ne bi raspao

foto: Printscreen Youtube

Dok se to kuva cele paprike (500 g) ispeći, pa odstraniti kožicu i semenke

U tiganj nasuti ulje i iseckani luk (3 glavice) pa lagano pržiti

Kada se uprži dodati malo mlevene paprike - to je gotova zaprška

Kada je i pasulj skuvan sipati u tiganj red pasulja, pa zapršku i red paprika, pa tako sve dok se ne potroši

Na kraju, malo zapeći u rerni.

(Espreso)