Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
NJAMI
PASULJ POMEŠAJTE SA SVEŽIM PAPRIKAMA I DOBIĆETE NAODOLJIVI OBROK: Cela porodica će da ODLEPI za njim
Preukusan obrok
Objavljeno: 26.10.2022. 22:20h
Milica Tomic
1 kg pasulja
500 g roga - crvenih svežih paprika
mlevena začinska paprika
3 glavice crnog luka
ulje
so
Priprema
Pasulj (1 kg) staviti da se kuva i nasuti malo ulja
Posoliti i krčkati bez mešanja da se da se pasulj ne bi raspao
Dok se to kuva cele paprike (500 g) ispeći, pa odstraniti kožicu i semenke
U tiganj nasuti ulje i iseckani luk (3 glavice) pa lagano pržiti
Kada se uprži dodati malo mlevene paprike - to je gotova zaprška
Kada je i pasulj skuvan sipati u tiganj red pasulja, pa zapršku i red paprika, pa tako sve dok se ne potroši
Na kraju, malo zapeći u rerni.
(Espreso)